bootstrap menu
MobiriseMűemlék, szobor tisztítás

Országosan vállaljuk különböző anyagból készült műemlékek, szobrok, antik bútorok tisztítását, szakszerű felletkímélő technológiákkal.

A levegőben szálló légköri szennyeződések, füstgázok az egészségünkön túl már néhány év alatt az épületek falait, szobrokat, műemlékeket is beszennyezik, befeketítik. Ezek a felületek esztétikailag csúnyák, a rájuk rakódott szennyeződések különböző kémiai reakcióba lépnek az alapfelületekkel, azaz elkezdik rongálni, korrodálni azokat.
A nagyobb épületek, homlokzatok javítása illetve rekonstruálása bizony időigényes folyamat, amit tisztítási eljárásokkal könnyedén lerövidíthetünk.
A tisztítási munkákat felületminőségtől, terület mérettől és szennyezettségtől függően többféle technológiával tisztítjuk meg.
Műemlék mész és homokkő, valamint kő és márványfelületek tisztítása és karbantartó felújítása.
Felület előkészítés, tisztítás:
Felületek tisztítását mechanikus és vegyi tisztítási folyamattal tudjuk elvégezni.

Mechanikus tisztítás:
Mobil szemcseszóró berendezéseink segítségével a felületet nagy sebességű és mennyiségű levegő és speciális kvarchomok szórásával tisztítjuk, melynek segítségével a felület visszanyeri eredeti színét úgy, hogy a felület, sérülést nem szenved.
Ezen tisztítási folyamat környezetbarát, és a tisztítási felület közelében lévő építményeket külső károsító behatás nem érheti.

Vegyi tisztítás:
Ennél a technológiánál a felületekről vegyszer segítségével lazítjuk fel az eltávolítandó szennyeződést, majd közömbösítő folyadékkal,- erős víz vagy vegyszersugár segítségével távolítjuk el a szennyeződést.
Tisztítás utáni állagmegóvás (IMPREGNÁLÁS):
A felületet olyan hidrofobizáló termék utólagos használatával kell bevonni, melynek következtében a kezelt felület vízfelvétele megszűnik, a kialakított víztaszító (hidofob) réteg nem csak a nedvesség ellen nyújt tökéletes védelmet, de védi a híg savak ( savas esők ) károsító hatásaitól is, úgy hogy a falazat légáteresztő képessége ( páradiffúziója) nem csökken, mivel a használt szer nem a pólusokat tömíti el, hanem a folyadék nedvesítő hatását szünteti meg. Az általunk használt impregnálószer minden szívóképes ásványi felületre mint pl: terméskő ,tégla, beton, mészhomoktégla klinger tégla felületekre alkalmazható. Az általunk használt szilikon alapú védőfolyadék nem változtatja meg a felületek eredeti színét,és kinézetét. A színtelen vízlepergető folyadék kő, terméskő és kültéri burkolólapok kezelésére használható. Kiválóan alkalmas jelentős történelmi épületek szobrok restaurálására.
Az Állami Műemlék-helyreállítási és Restaurálási Központ Természettudományi Laboratórium bevizsgálta és jóváhagyta a termékek műemléki felhasználását.

...vissza a Főoldalra